Stworzyłem banner produktu ZIELONA HERBATA. Ekstrakt z herbaty jest w kapsułkach. Zielona herbata w medycynie...
Opublikowany przez Graphic 2D 3D Poniedziałek, 1 marca 2021
Zielona herbata to napój, którym raczyli się ludzie już kilka tysięcy lat temu. Naukowcy wiedzą skąd płynie zdrowotna siła herbacianego krzewu i wiążą ją z obecnością w ekstrakcie nie tylko witamin i minerałów, ale przede wszystkim z grupą roślinnych związków polifenoli.
Cenne właściwości zielonej herbaty
Choroby układu krążenia są pierwszą przyczyną zgonów na świecie. W 2004 roku z tego powodu zmarło 17,1 miliona osób, co stanowi 29% wszystkich światowych zgonów. Z tej liczby 7,2 miliona zgonów spowodowane było chorobą niedokrwienną serca. Jak prognozuje Światowa Organizacja Zdrowia (World Health Organization, WHO) do 2030 roku na choroby układu krążenia umrze prawie 23,6 miliona osób, głównie z powodu chorób serca i udaru mózgu.
Pięć głównych czynników ryzyka choroby niedokrwiennej serca: nadciśnienie tętnicze, otyłość, cukrzyca i palenie papierosów, to aż 80% ryzyka tej choroby. Interwencja, tak farmakologiczna, jak i niefarmakologiczna, może zmniejszyć częstość występowania chorób sercowo-naczyniowych i ich konsekwencji, takich jak zawał serca, dusznica bolesna, zastoinowa niewydolność serca i udar.
Zielona herbata w medycynie azjatyckiej uznawana jest za cudowny, uzdrawiający napój, gdyż aktywizuje działanie mózgu, usuwa zmęczenie, ułatwia trawienie i sprzyja akumulowaniu w organizmie witamin, jest dobra na wszystko !
Wzmacnia układ odpornościowy (wykazuje działanie bakteriobójcze i antywirusowe), wspomaga leczenie chorób nowotworowych (łagodzi skutki chemio- i radioterapii), usuwa substancje toksyczne, łagodzi stresy, ułatwia zapamiętywanie i koncentrację, obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi, opóźnia efekty starzenia się skóry, wspomaga prawidłową pracę układu pokarmowego.
Zielona herbata to doskonały środek profilaktyczny, którego codzienne stosowanie reguluje przemianę materii, łagodzi stres i aktywuje naturalne mechanizmy obronne organizmu.
Wyniki badań sugerują, że działanie polifenoli zawartych w zielonej herbacie jest związane z korzystnymi skutkami w zapobieganiu chorobom sercowo-naczyniowym. Wielokierunkowe działanie zielonej herbaty, potwierdzone obserwacjami medycznymi, wskazuje, że zmniejsza ona ryzyko wystąpienia choroby wieńcowej, zapobiega nadciśnieniu i miażdżycy. Regularne picie zielonej herbaty przynosi także inne korzyści dla naszego zdrowia, jak zapobieganie otyłości, spowalnianie procesu starzenia się organizmu, przeciwdziałanie zmęczeniu, ma działanie odprężające, przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne. Zielonej herbacie przypisuje się również zdolność zapobiegania rozwojowi nowotworów. Warto więc wzbogacić naszą codzienną dietę o picie jednego z najpopularniejszych i najzdrowszych napojów na świecie, jakim jest zielona herbata.
Valuable properties of green tea
Cardiovascular disease is the world's leading cause of death. In 2004, 17.1 million people died from it, which is 29% of all deaths worldwide. Of these, 7.2 million deaths were due to ischemic heart disease. As predicted by the World Health Organization (WHO), nearly 23.6 million people will die of cardiovascular disease by 2030, mainly from heart disease and stroke.
The five main risk factors for coronary heart disease: hypertension, obesity, diabetes and smoking account for as much as 80% of the risk of this disease. Intervention, both pharmacological and non-pharmacological, can reduce the incidence of cardiovascular disease and its consequences, such as heart attack, angina, congestive heart failure and stroke.
In Asian medicine, green tea is considered a miraculous, healing drink, because it activates the brain, removes fatigue, facilitates digestion and promotes the accumulation of vitamins in the body, it is good for everything!
It strengthens the immune system (demonstrates bactericidal and antiviral properties), supports the treatment of neoplastic diseases (alleviates the effects of chemotherapy and radiotherapy), removes toxic substances, relieves stress, facilitates memory and concentration, lowers cholesterol and blood sugar levels, delays the effects of skin aging, supports the proper functioning of the digestive system.
Green tea is an excellent preventive measure, the daily use of which regulates the metabolism, relieves stress and activates the body's natural defenses.
Research results suggest that the effects of green tea polyphenols are associated with beneficial effects in the prevention of cardiovascular disease. The multidirectional effect of green tea, confirmed by medical observations, indicates that it reduces the risk of coronary heart disease, prevents hypertension and atherosclerosis. Regular drinking of green tea also brings other benefits to our health, such as preventing obesity, slowing down the aging process, counteracting fatigue, and having a relaxing, antiviral and antibacterial effect. Green tea is also credited with preventing the development of cancer. So let's enrich our daily diet by drinking one of the most popular and healthiest drinks in the world, which is green tea.
Wertvolle Eigenschaften von grünem Tee
Herz-Kreislauf-Erkrankungen sind die weltweit häufigste Todesursache. Im Jahr 2004 starben 17,1 Millionen Menschen daran, was 29% aller Todesfälle weltweit entspricht. Davon waren 7,2 Millionen Todesfälle auf ischämische Herzerkrankungen zurückzuführen. Wie von der Weltgesundheitsorganisation (WHO) prognostiziert, werden bis 2030 fast 23,6 Millionen Menschen an Herz-Kreislauf-Erkrankungen sterben, hauptsächlich an Herzerkrankungen und Schlaganfall.
Die fünf Hauptrisikofaktoren für koronare Herzkrankheiten: Bluthochdruck, Fettleibigkeit, Diabetes und Rauchen machen bis zu 80% des Risikos dieser Krankheit aus. Sowohl pharmakologische als auch nicht-pharmakologische Interventionen können das Auftreten von Herz-Kreislauf-Erkrankungen und deren Folgen wie Herzinfarkt, Angina pectoris, Herzinsuffizienz und Schlaganfall verringern.
In der asiatischen Medizin gilt grüner Tee als wunderbares, heilendes Getränk, da er das Gehirn aktiviert, Müdigkeit beseitigt, die Verdauung fördert und die Ansammlung von Vitaminen im Körper fördert. Er ist für alles gut!
Es stärkt das Immunsystem (zeigt bakterizide und antivirale Eigenschaften), unterstützt die Behandlung neoplastischer Erkrankungen (lindert die Auswirkungen von Chemotherapie und Strahlentherapie), entfernt toxische Substanzen, baut Stress ab, fördert das Gedächtnis und die Konzentration, senkt den Cholesterin- und Blutzuckerspiegel, verzögert die Auswirkungen der Hautalterung, unterstützt das reibungslose Funktionieren des Verdauungssystems.
Grüner Tee ist eine ausgezeichnete vorbeugende Maßnahme, deren tägliche Anwendung den Stoffwechsel reguliert, Stress abbaut und die natürlichen Abwehrkräfte des Körpers aktiviert.
Forschungsergebnisse legen nahe, dass die Wirkungen von Grüntee-Polyphenolen mit vorteilhaften Wirkungen bei der Vorbeugung von Herz-Kreislauf-Erkrankungen verbunden sind. Die durch medizinische Beobachtungen bestätigte multidirektionale Wirkung von grünem Tee zeigt, dass er das Risiko einer koronaren Herzkrankheit verringert, Bluthochdruck und Arteriosklerose verhindert. Regelmäßiges Trinken von grünem Tee bringt auch andere gesundheitliche Vorteile mit sich, z. B. die Vorbeugung von Fettleibigkeit, die Verlangsamung des Alterungsprozesses, die Bekämpfung von Müdigkeit und eine entspannende, antivirale und antibakterielle Wirkung. Grüner Tee soll auch die Entstehung von Krebs verhindern. Lassen Sie uns also unsere tägliche Ernährung bereichern, indem wir eines der beliebtesten und gesündesten Getränke der Welt trinken, nämlich grünen Tee.
Komentarze